lördag 11 december 2010

Pepparkakshus!


I går dekorerade vi vårt pepparkakshus. Riktigt mysigt var det. Jag är inte så förtjust i att baka pepparkakor så därför har inte pepparkakshus heller ståt på en lista över nödvändiga saker att göra innan jul. Jag har alltid tyckt att färdigköpta husdelar inte räknas och att konstruera ett eget ligger ju under pepparkaksbak. Men så i år tänkte jag ja ja låt barnen ha roligt en stund och köp en färdig byggsats. Sagt och gjort, i torsdags så limmade vi i hop bakverket och i går satte vi vår prägel. Blev riktigt nöjd med resultatet:) Förstår att det inte kan vinna pris i bästa arkitektur eller design, men det blev liksom vårt så som livet är nu. Eftersom lilltrollet inte tål mjölk fick vi anpassa garneringen efter henne. Vill ju att hon också ska kunna vara med vid plundringen. Det fick bli hela lördagsgodisskålen som hamnade på taket tillsammans med ett överflöd av vit glasyr...nu står det stolt hemma hos oss i vår hall till allas beskådning.

Idag efter jobbet står det granplockning på schemat. En mysig tradition! Det blir att packa pickninkkorgen med diverse godsakerna så som varm oboy ,korv och bröd, pepparkakor och lussekatter. Elden ska spraka och granar ska väljas med omsorg. Sen blir det att åka till svågern för att fira honom och sen blir det den andra svågern så att min make kan hjälpa till med elen i deras nya badrum. Ja lite smått och gott att stå i. Men så roligt:)

3 kommentarer:

  1. Vilket sött litet pepparkakshus! :)

    SvaraRadera
  2. håller med Nora, jättefint hus! Och jag måste säga att det kan vara en utmaning att få ihop de där färdigköpta delarna oxå....:D Det va så himla mysigt att se dig häromdan vännen, tack för titten :)

    SvaraRadera
  3. Så mysig att träffa er med:) Kram på dig

    SvaraRadera